To ciasto gości u nas co kilka dni, uwielbiamy je zajadać z różnymi owocami, tym razem z rabarbarem. Ciasto zawsze się udaje, jest pulchne, szybko się je robi i każdemu smakuje
Składniki na blaszkę 25x36 cm:
- 4 jajka
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka gazowanej wody
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- rabarbar lub inne owoce
Wykonanie:
Jajka miksujemy z cukrem. Partiami dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część pozostawiamy jasną, a do drugiej wsypujemy kakao i mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy na zmianę ciasto jasne i ciemne. Na wierzchu układamy rabarbar. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 50 min. Smacznego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
ciasta ciasto ciasto na lato ciasto na upały ciasto z owocami ciasto z rabarbarem dwukolorowe ciasto pulchne rabarbar