Kozackie zapiekanki przygotowane przez Męża, smakują wybornie
Składniki:
- około 500 g grzybów, u mnie kozaki (mogą być pieczarki)
- 1 cebula
- 2 laski kiełbasy
- około 300 g sera żółtego
- łyżka smalcu
- sól i pieprz do smaku
- 6 bułek
Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę. Dodajemy pokrojone w kostkę grzyby i smażymy do odparowania nadmiaru wody.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na blaszce rozkładamy pokrojone na połówki bułki i wykładamy na nie przygotowany farsz. Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy do rozpuszczenia sera. Smacznego.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na blaszce rozkładamy pokrojone na połówki bułki i wykładamy na nie przygotowany farsz. Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy do rozpuszczenia sera. Smacznego.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
grzyby grzyby leśne kozackie zapiekanki obiad przekąski na sylwestra sylwester zapiekanki