Syrop miętowy z maliną - najlepszy na upały

Najlepszy sposób na upały czyli syrop z mięty z dodatkiem maliny. Domownicy, a szczególnie dzieci go uwielbiają
Składniki na 13 butelek po 300 ml:
  • 70 gałązek mięty o długości około 30 cm
  • 400 g malin
  • 4 l wody
  • 500 g cukru


Wykonanie:
Wodę, cukier, miętę i maliny zagotowujemy. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na około 24 godz. Po tym czasie syrop odcedzamy, nalewamy do wyparzonych butelek i zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 min. Smacznego.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

6 komentarzy:

  1. Właśnie znalazłam ten przepis i jutro będę robić

    OdpowiedzUsuń
  2. Zainteresował mnie Twój przepis, a czy mięta może być ta zwykła co czasem można spotkać na łące lub ogrodzie

    OdpowiedzUsuń
  3. 70 gałązek??? Pytam, bo wydaje mi się to strasznie dużo

    OdpowiedzUsuń
  4. W końcu to syrop z mięty ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda że będzie.smaczny

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten przepis robię już drugi raz naprawdę ten syrop jest pyszny do obiadu albo napić się w chłodne dni polecam

    OdpowiedzUsuń