Najlepszy sposób na upały czyli syrop z mięty z dodatkiem maliny. Domownicy, a szczególnie dzieci go uwielbiają
Składniki na 13 butelek po 300 ml:- 70 gałązek mięty o długości około 30 cm
- 400 g malin
- 4 l wody
- 500 g cukru
Wykonanie:
Wodę, cukier, miętę i maliny zagotowujemy. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na około 24 godz. Po tym czasie syrop odcedzamy, nalewamy do wyparzonych butelek i zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 min. Smacznego.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Właśnie znalazłam ten przepis i jutro będę robić
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie Twój przepis, a czy mięta może być ta zwykła co czasem można spotkać na łące lub ogrodzie
OdpowiedzUsuń70 gałązek??? Pytam, bo wydaje mi się to strasznie dużo
OdpowiedzUsuńW końcu to syrop z mięty ;)
OdpowiedzUsuńWygląda że będzie.smaczny
OdpowiedzUsuńTen przepis robię już drugi raz naprawdę ten syrop jest pyszny do obiadu albo napić się w chłodne dni polecam
OdpowiedzUsuń