Postanowiłam sklepową maggi zamienić na domową i naturalną przyprawę, jest intensywna w smaku, super sprawdza się do dań
Składniki na 5 słoików po 120 ml:
- 400 g liści lubczyku
- 6 łyżeczki soli
- 15 łyżek oleju + 1/2 łyżeczki oleju do każdego słoiczka na górę
Wykonanie:
Liście lubczyku z łodygami przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy sól i olej. Blendujemy na pastę. Następnie przekładamy do słoiczków i na górę każdego dajemy po pół łyżeczki oleju. Słoiki z pastą zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
a ile taka pasta może ,, stać,, w lodówce
OdpowiedzUsuńJa trzymałem całą zimę aż do późnej wiosny
UsuńJa zamrażam
UsuńBezpieczniej będzie zamrozić na tych tackach do kostek lodu. Przerzucić następnie do woreczków strunowych i gotowe.
OdpowiedzUsuńWłaśnie tak mrożę.
UsuńA ja zamrożę w kostkach do lodu
OdpowiedzUsuńA ja po prostu siekam i mrożę w pojemnikach. Jest świeży, sypki i pachnący.
OdpowiedzUsuńI jak to dodać do rosołu??lepiej mrozić lub suszyc
OdpowiedzUsuńJa mrożę, zamrożony dobrze się kruszy i odrobinę zawsze dodaję do zupy. Jest pyszna.
OdpowiedzUsuńJa też mrożę beż żadnych dodatków jest super
UsuńA ja siekam i suszę i dobry jest z tego rosół
OdpowiedzUsuń