Domowe maggi - prosta pasta z lubczyku

Postanowiłam sklepową maggi zamienić na domową i naturalną przyprawę, jest intensywna w smaku, super sprawdza się do dań


Składniki na 5 słoików po 120 ml:
  • 400 g liści lubczyku
  • 6 łyżeczki soli
  • 15 łyżek oleju + 1/2 łyżeczki oleju do każdego słoiczka na górę


Wykonanie:
Liście lubczyku z łodygami przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy sól i olej. Blendujemy na pastę. Następnie przekładamy do słoiczków i na górę każdego dajemy po pół łyżeczki oleju. Słoiki z pastą zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.




Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

11 komentarzy:

  1. a ile taka pasta może ,, stać,, w lodówce

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja trzymałem całą zimę aż do późnej wiosny

      Usuń
    2. Ja zamrażam

      Usuń
  2. Bezpieczniej będzie zamrozić na tych tackach do kostek lodu. Przerzucić następnie do woreczków strunowych i gotowe.

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja zamrożę w kostkach do lodu

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja po prostu siekam i mrożę w pojemnikach. Jest świeży, sypki i pachnący.

    OdpowiedzUsuń
  5. I jak to dodać do rosołu??lepiej mrozić lub suszyc

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja mrożę, zamrożony dobrze się kruszy i odrobinę zawsze dodaję do zupy. Jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też mrożę beż żadnych dodatków jest super

      Usuń
  7. A ja siekam i suszę i dobry jest z tego rosół

    OdpowiedzUsuń