Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 6 ząbków czosnku
- 3 łyżki cukru
- 5 łyżek oleju
- 5 łyżek octu 10%
- sól i pieprz
Kapustę drobno szatkujemy. Dodajmy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, olej i ocet. Doprawiamy solą i pieprzem. Surówkę mieszamy i odstawiamy na około 2 godz. do przegryzienia. Smacznego!
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- papryka pomarańczowa i żółta
- kawałek pora
- 2- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Pekinkę szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę, a pora w plasterki. Dodajemy majonez, doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Mieszamy. Smacznego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
do grilla sałatka surówka surówka do obiadu surówka z czerwonej kapusty surówka z kapusty pekińskiej surówka z pekinki