Obiad leniwej gospodyni

Kiedy nie chce mi się stać przy garach w kuchni sięgam po leniwe przepisy. Taki właśnie jest ten przepis. Wystarczy wszystko włożyć do naczynia i wstawić do piekarnika. Obiad robi się praktycznie sam, a my w ty czasie możemy się zrelaksować 


Składniki:
  • 5 podudzi z kurczaka
  • 1/3 główki białej kapusty
  • 2 cebule
  • kminek
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany



Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę przyprawiamy solą i kminkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Podudzia nacieramy przyprawami (majerankiem, papryką słodką, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym). Mięso układamy na kapuście. Pieczemy w 180 st. pod przykryciem przez około 90 minut. Pod koniec pieczenia mięso można odkryć, aby się zarumieniło. Smacznego!



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

7 komentarzy:

  1. jak już zamieszcza sie przepis to dobrze by było chociaż orientacyjnie określić ilości przypraw.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to z Ciebie super gospodyni !!! przyprawy dodaje sie do smaku a kazdy ma inny, zrozumiano.

      Usuń
  2. Czy do kapusty nie dodajemy wody??

    OdpowiedzUsuń
  3. A może być kapusta pekińska?

    OdpowiedzUsuń
  4. kapusta pekińska jest za miękką

    OdpowiedzUsuń
  5. Leniwa to by była kiszona kapusta i żeberka, a tu jest kupa roboty

    OdpowiedzUsuń
  6. Lepsza jest kapusta obgotowana dosłownie chwilę ,odlewamy wodę
    Następnie do naczynia i
    na nią układamy i smażone udka😋

    OdpowiedzUsuń