Kiedy nie chce mi się stać przy garach w kuchni sięgam po leniwe przepisy. Taki właśnie jest ten przepis. Wystarczy wszystko włożyć do naczynia i wstawić do piekarnika. Obiad robi się praktycznie sam, a my w ty czasie możemy się zrelaksować
Składniki:
- 5 podudzi z kurczaka
- 1/3 główki białej kapusty
- 2 cebule
- kminek
- sól i pieprz
- majeranek
- papryka słodka
- czosnek granulowany
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę przyprawiamy solą i kminkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Podudzia nacieramy przyprawami (majerankiem, papryką słodką, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym). Mięso układamy na kapuście. Pieczemy w 180 st. pod przykryciem przez około 90 minut. Pod koniec pieczenia mięso można odkryć, aby się zarumieniło. Smacznego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
kapusta kurczak mięso na obiad mięso z piekarnika niedzielny obiad obiad obiad z kurczaka podudzia podzudzia pieczone na kapuście
jak już zamieszcza sie przepis to dobrze by było chociaż orientacyjnie określić ilości przypraw.
OdpowiedzUsuńNo to z Ciebie super gospodyni !!! przyprawy dodaje sie do smaku a kazdy ma inny, zrozumiano.
UsuńCzy do kapusty nie dodajemy wody??
OdpowiedzUsuńA może być kapusta pekińska?
OdpowiedzUsuńkapusta pekińska jest za miękką
OdpowiedzUsuńLeniwa to by była kiszona kapusta i żeberka, a tu jest kupa roboty
OdpowiedzUsuńLepsza jest kapusta obgotowana dosłownie chwilę ,odlewamy wodę
OdpowiedzUsuńNastępnie do naczynia i
na nią układamy i smażone udka😋