Niedzielnego kurczak, którego uwielbia cała rodzina przygotowuje się raz dwa. Robię go bardzo często i zawsze mam pewność, że każdy będzie zadowolony z takiego obiadu
Składniki:
- 10 podudzi z kurczaka
- 3 cebule
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
- majeranek
- papryka słodka
- domowa vegeta lub suszona włoszczyzna
Podudzia z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką. Cebulę kroimy w piórka. W naczyniu żaroodpornym układamy kurczaka, posypujemy domową vegetą i układamy cebulę.
Kurczaka przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st., pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Smacznego
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
kurczak mięso na obiad mięso z piekarnika niedzielny obiad obiad podudzia