Dwa najlepsze przepisy Teściowej na surówkę do obiadu, zawsze kiedy je poda to każdy się nimi zajada
Składniki:
- 400 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
Kapustę odciskamy z soku, nie płuczemy chyba, że jest bardzo kwaśna. Następnie do kapusty dodajemy startą marchewkę na grubych oczkach oraz drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy pieprzem i oliwą. Wszystko mieszamy i odstawiamy na pół godziny., aby surówka się przegryzła. Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- 3 - 4 ogórki kiszone
- kawałek zielonej części pora
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Kapustę pekińską szatkujemy, ogórki kroimy w półplasterki, a pora w talarki. Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
do grilla sałatka surówka surówka z kapusty surówka z kiszonej kapusty surówka z pekinki
Do sałatki z kiszonej kapusty dodaję jeszcze jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Reszta tak samo jak w tym przepisie
OdpowiedzUsuń