Kurczak Magdy Gessler

Nie jedliśmy lepszego kurczaka jak ten z przepisu Gesslerowej, w ostatnim czasie gości u nas co niedzielę
Składniki:
  • 8 podudzi z kurczaka
  • 3 duże łyżki musztardy rosyjskiej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula


Wykonanie:
Musztardę, sok z cytryny, pokrojony drobno czosnek, olej i przeprawy mieszamy. Umyte i osuszone podudzia pokrywamy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy pod przykryciem przez około 1 godz.



Po tym czasie podudzia odkrywamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieczemy jeszcze około 20 - 30 min., tym razem już bez przykrycia. Smacznego



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

13 komentarzy:

  1. Średnio mi smakowały ,raczej więcej nie będę korzystać z tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. syf jakich malo. Mdlilo mnie pol dnia :(((

      Usuń
  2. nie zawsze potrawy MGsa smaczne dla wszystkich,mnie wiele jej przepisow nie smakuje

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha danie, zrobiłam i polecam!

    OdpowiedzUsuń
  4. OHYDA!!! nie robcie tego!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam kiedyś gołąbki z ziemniakami z przepisu Magdy Gessler były tak smaczne że wszystkie wylądowały w śmietniku

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to faktycznie były smaczne haha

      Usuń
  6. nie dobry nie polecam

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nic nie gtutej z przepisu tej pani.

    OdpowiedzUsuń
  8. Dania p. Gessler to jedna wielka breja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Złośliwości wynikają z zazdrości

      Usuń
  9. Również zrobiłam i nikt z rodziny nie był zachwycony smakiem. Nie polecam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Myślę,że zdecydowanie przepieczony, przez tak długi czas. Lubię kurczaka lekko smażonego, nawet ciut krwistego choiaż nie zaleca się.

    OdpowiedzUsuń