Nie jedliśmy lepszego kurczaka jak ten z przepisu Gesslerowej, w ostatnim czasie gości u nas co niedzielę
Składniki:- 8 podudzi z kurczaka
- 3 duże łyżki musztardy rosyjskiej
- sok z 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1 łyżeczka papryki
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka soli
- 1 cebula
Wykonanie:
Musztardę, sok z cytryny, pokrojony drobno czosnek, olej i przeprawy mieszamy. Umyte i osuszone podudzia pokrywamy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy pod przykryciem przez około 1 godz.
Po tym czasie podudzia odkrywamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieczemy jeszcze około 20 - 30 min., tym razem już bez przykrycia. Smacznego
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
kurczak kurczak magdy gessler mięso na obiad mięso z piekarnika niedzielny obiad obiad obiad z kurczaka podudzia
Średnio mi smakowały ,raczej więcej nie będę korzystać z tego przepisu.
OdpowiedzUsuńsyf jakich malo. Mdlilo mnie pol dnia :(((
Usuńnie zawsze potrawy MGsa smaczne dla wszystkich,mnie wiele jej przepisow nie smakuje
OdpowiedzUsuńPycha danie, zrobiłam i polecam!
OdpowiedzUsuńOHYDA!!! nie robcie tego!!!!!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś gołąbki z ziemniakami z przepisu Magdy Gessler były tak smaczne że wszystkie wylądowały w śmietniku
OdpowiedzUsuńNo to faktycznie były smaczne haha
Usuńnie dobry nie polecam
OdpowiedzUsuńNigdy nic nie gtutej z przepisu tej pani.
OdpowiedzUsuńDania p. Gessler to jedna wielka breja.
OdpowiedzUsuńZłośliwości wynikają z zazdrości
UsuńRównież zrobiłam i nikt z rodziny nie był zachwycony smakiem. Nie polecam.
OdpowiedzUsuńMyślę,że zdecydowanie przepieczony, przez tak długi czas. Lubię kurczaka lekko smażonego, nawet ciut krwistego choiaż nie zaleca się.
OdpowiedzUsuń