W zeszłym tygodniu Teściowa zaprosiła nas na obiad i jak zwykle nas zaskoczyła. Podała roladki, które ku mojemu zdziwieniu były nadziane parówką. Roladki Teściowej były tak mięciutkie i rozpływające się, że od razu postanowiłam podzielić się tym przepisem
- 8 plastrów schabowego jak na kotlety
- 4 ulubione, dobrej jakości parówki
- majeranek
- papryka słodka
- 2 - 3 ząbki czosnku
- suszone oregano
- sól i pieprz
- około 1/2 szklanki wody
Wykonanie:
Schabowe rozbijamy na dość cienkie kotlety. Nacieramy je papryką słodką, pieprzem, majerankiem i solą. Parówki dzielimy na połówki. Następnie parówki zawijamy w przygotowane kotlety tworząc roladki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojony na kawałki czosnek, posypujemy suszonym oregano i wlewamy około 1/2 szklanki wody. Roladki pieczemy pod przykryciem w temp. 170 - 180 st. przez około 1 godzinę. Pod koniec pieczenia roladki można odkryć, aby się zarumieniły. Smacznego
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
kotlety mięso na obiad mięso z piekarnika niedzielny obiad obiad roladki schabowe z parówką roladki teściowej roladki z parówką