Ogórki po koreańsku - najlepsze na grilla

Idealne do grilla ogórki po koreańsku, które gotowe są tylko w 15 minut
Składniki na 1 słoik 750 ml:
  • 5 dużych ogórków
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 ml wody
  • 3 łyżki octu 10%
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki maggi
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki ostrej papryki


Wykonanie:
Ogórki ze skórką kroimy w grube plasterki, a cebulę w kostkę. Wrzucamy na durszlak, zasypujemy solą i odstawiamy, aż puszczą sok. Wodę mieszamy z olejem, octem, maggi, cukrem, pieprzem, papryką ostrą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki przekładamy do słoika, bez powstałego soku i zalewamy zalewą. Przygotowane ogórki są gotowe do jedzenia.Smacznego



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

4 komentarze:

  1. W czwartek takie robiłem i przyznam, że naprawdę świetnie się udało

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile czasu padteryzować

    OdpowiedzUsuń
  3. Co z pasteryzacją!?

    OdpowiedzUsuń
  4. To są ogórki do grilla, do jedzenia na bieżąco.

    OdpowiedzUsuń