Kilka minut pracy i mamy wyśmienite ciasto, które zachwyca wszystkich gości. Jak jeszcze nie próbowaliście tego ciasta to koniecznie je zróbcie
Składniki na blaszkę 24x28 cm:
- 500 g serka mascarpone
- 300 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- około 100 g krakersów
- 6 bananów pokrojonych w plasterki
- sok z cytryny
- 400 g masy kajmakowej
- kakao do oprószenia
Wykonanie:
Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy krakersy i rozsmarowujemy masę kajmakową. Banany skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na kajmaku. Dobrze schłodzoną śmietankę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wykładamy na banany. Wierzch posypujemy kakao. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby krakersy zmiękły. Smacznego
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
banoffee pie ciasta ciasta na święta ciasto ciasto bez pieczenia ciasto bez pieczenia w 5 minut
W smaku ciasto pyszne Niestety ukroic kawałek to graniczy z cudem wszystko się rozwala Chyba nalezało by nakładać łyżka
OdpowiedzUsuń