Surówka turecka, którą można przechowywać w lodówce kilka dni i nadal jest smaczna. Znakomicie sprawdzi się do kebabów i jako dodatek do obiadu
- mała główka czerwonej kapusty
- 2 marchewki
- pół pęczka kopru
- 2 łyżki oliwy
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Czerwoną kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na grubych oczkach, koper siekamy. Wszystko mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Surówkę doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
czerwona kapusta do grilla marchewka sałatki surówka surówka do kebaba surówka obiadowa surówka turecka surówka turecka ala kebab surówka z czerwonej kapusty surówka z kapusty
Świetne,lekkostrawne suròwki 😃
OdpowiedzUsuń