Taką sałatkę jadłam u koleżanki na parapetówce, teraz często wykorzystuję ten przepis na różne uroczystości
Składniki:
- 400 g marynowanych pieczarek z marchewką i cebulą
- 7 jajek
- 200 g sera żółtego
- groszek konserwowy
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany 12%
- sól i pieprz
Wykonanie:
Z ugotowanych jajek na twardo oddzielamy żółtka i białka. Z majonezem i śmietaną mieszamy odsączony groszek, pokrojone w kostkę pieczarki z marchewką i cebulą, ser żółty i białka jaj. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W salaterce wiech sałatki posypujemy drobno startymi żółtkami i posiekanym szczypiorkiem.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
do grilla groszek konserwowy jajka pieczarki sałatka sałatka biesiadna sałatki ser żółty szczypiorek