Ekspresowe ciasto cappuccino

Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto cappuccino bez pieczenia


Składniki na blaszkę 25x36 cm: masa cappuccino:
  • 1/2 l śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki wrzątku
  • 4 łyżki cappuccino o smaku śmietankowym
masa śmietanowa:
  • 1/2 l śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki wrzątku
dodatkowo:
  • około 120 g herbatników kakaowych
  • około 250 g podłużnych biszkoptów
  • kakao do posypania


Wykonanie:
W 2 szklankach z wrzątkiem rozpuszczamy po dwie łyżeczki żelatyny. Na spodzie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. 0,5 l śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, wlewamy jedną zimną żelatynę i wsypujemy cappuccino. Masę wykładamy na herbatniki i układamy podłużne biszkopty. 0,5 l śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wlewamy pozostałą zimną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!