Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto cappuccino bez pieczenia
Składniki na blaszkę 25x36 cm: masa cappuccino:
- 1/2 l śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1/3 szklanki wrzątku
- 4 łyżki cappuccino o smaku śmietankowym
- 1/2 l śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1/3 szklanki wrzątku
- około 120 g herbatników kakaowych
- około 250 g podłużnych biszkoptów
- kakao do posypania
Wykonanie:
W 2 szklankach z wrzątkiem rozpuszczamy po dwie łyżeczki żelatyny. Na spodzie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. 0,5 l śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, wlewamy jedną zimną żelatynę i wsypujemy cappuccino. Masę wykładamy na herbatniki i układamy podłużne biszkopty. 0,5 l śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wlewamy pozostałą zimną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
biszkopty ciasta ciasta na święta ciasto ciasto bez pieczenia ciasto cappuccino herbatniki śmietanka